Een tourtocht geeft mij moment van reflectie

Soms knijp ik in mijn arm. Is wat er met mij gebeurd nou echt of is het nog steeds een droom. Mijn droom, misschien ook wel voor sommige herkenbaar als midden in de nacht wakker worden tijdens een nachtmerrie, zo voelde het in maart 2020. In september 2021 werd ik in de ochtend wakker en zag de wereld er heel anders uit, had ik nou echt die nachtmerrie gehad…

2020: maart toen startte alles

Lockdown, alle klanten van Prosos nagenoeg weg. Ja, dan heb je de uren over verschillende klanten goed verdeeld, maar dan zit je wel in Horeca, Food, Recreatie en toerisme en valt alles weg. Privé het nodige slechte nieuws in mijn ouderlijk gezin en Pascal lag met de rijschool helemaal stil. In de zomer van 2020 was ons cluppie Prosos meer dan gehalveerd en gingen wij het najaar in met de drie musketiers (Rik, Lynsey en Anita). Gelukkig kregen wij de kans om ons te presenteren bij geweldige netwerken, waarvoor nog steeds onze dank.

2020: najaar 2020

Ook het najaar was het nog rustig, maar konden wij wel echt samen met extra handjes aan de slag met ‘Prosos 2.0’. Wij zijn zelf aan de slag gegaan met de voetjes in de klei: waarom zijn wij wie we zijn? waarom willen doen wat wij doen? en waar willen wij naar toe? Een nieuwe uitstraling en een bijgestelde visie en strategie brachten ons de energie die wij nodig hadden om door te gaan.

2020-2021

In december 2020 gingen wij helaas weer volledig naar huis. Wij hebben de tweede lockdown tot eind februari weer thuis gezeten. Inmiddels hadden wij een nieuw pand gevonden en startte in februari de verhuizing. We mochten weer nieuwe relaties verwelkomen, die de nodige uitdagingen hadden. We gingen zelf ook stapje-voor-stapje verder met ons mooie Prosos. Rond april was de buitenaankleding van ons pand ook een feit. Zo’n lekker praktisch en zichtbaar momentje. Ik houd er van.

Teamsamenstelling

Lynsey vertelde ons in het voorjaar dat zij voor de tweede keer zwanger was. Wat een cadeau. Helaas werd zij in het voorjaar ziek en bleven Rik en Anita in eerste instantie samen. Wij hadden gelukkig al de nodige samenwerking met Marion, Ingrid, Freddy en Marijn. Zij hebben ons de afgelopen maanden onwijs geholpen. We hebben prachtige uitdagende websites ontwikkeld en hebben een verdieping in onze online werkzaamheden neergezet. Ook op strategisch advieswerk (businessdevelopment) gave opdrachten, die samen zijn opgepakt.

Half maart is Niek bij ons gestart. Een prachtige aanvulling op ons team en een directe collega voor Rik. Hoe fijn is het dat Niek nergens voor terugdeinst en ook mij bij de nodige activiteiten al super heeft geholpen.

Dan is het bijna 1 september en zijn wij gewoon 9 maanden verder en denk ik wel eens heeft alles wat ik in 2020 over mij heen kreeg wel echt plaatsgevonden. De wereld ziet er nu zo anders uit…
1. Werk was nog net niet het 0-punt.
2. Privé hadden wij in het ouderlijk gezin van mij het nodige te verduren.
3. Zat Pascal in totaal bijna 7 maanden thuis (in 2 ca. 2 jaar).

En nu?

Wij hebben echt prachtige uitdagingen, wij hebben de hele zomer onwijs veel mooie opdrachten gehad. Gaat de verdieping steeds verder en wordt het steeds uitdagender. Hebben wij een prachtige verdere businessontwikkeling voor Prosos opgestart met Susan Wanders, voor het verder doorontwikkelen van Prosos richting 2022-2025. Zijn wij gezond, voelen wij ons goed. Ook thuis is er meer rust. Hele goede berichten gekregen voor de gezondheid in mijn ouderlijk gezin en is Pascal drukker dan ooit met het verzorgen van autorijlessen.

Vorige week tijden de ‘Elfheuvelentocht’ heb ik de zware jas van deze periode uitgedaan. Als het ware deze periode afgesloten. Wij zijn al enige tijd (veel) aan het wandelen en wielrennen en vorige week was dan de eerste echte toertocht van ca. 80 km.: ‘de Elfheuvelentocht, rond Epe’. Hoe bijzonder. Wat komt er veel bij elkaar. Een vorm van reflectie over deze periode ging aan mij voorbij tijdens deze toertocht. Geen ‘Wat, als, dan’, maar gewoon een trots gevoel en een heerlijk gevoel zo samen op de fiets: “genieten”.

Gewoon jezelf blijven! Gewoon zoals je bent! Dat heeft mij gebracht waar ik sta en hoe ik onwijs mooie mensen om mij heen mag hebben staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *