Januari 2015… een nieuw begin

PENA-januari2015Het thema van een aantal sites waar ik, Anita, onder andere de content voor schrijf is ‘Een nieuw begin’. Nou in huize Holthuis hebben wij ook te maken met een aantal onderwerpen die prima passen onder ‘Een nieuw begin’. Een heerlijk nieuw huis waar wij met volle teugen van genieten. De gordijnen hangen inmiddels en ook de stoeltjes zijn besteld. De passende accessoires worden tussen neus en lippen door bij elkaar gescharreld. Heerlijk om er zo je eigen plekje van te maken!

Bewegen bij Buitenhuis

PENA-SpinningIn januari zijn weer gestart met sporten. Tijdens de verbouwing hebben wij heel resoluut even een pauze in gelast. De avonden zijn al zo kort en als je dan een bouwplanning te bespreken hebt, tussendoor koffie/thee en limonade verzorgt etc etc dan werkt dat gewoon even niet. ’s Avonds werd er meestal nog doorgewerkt of door Pascal zelf of door medewerkers van de bedrijven omdat er acties af gemaakt moesten worden. Sinds 1 januari hebben wij in ieder geval op de maandagavond de fiets weer gevonden. Nu hopen dat ook snel de woensdagavond weer in het ritme gaat passen, maar dat is wel lastig. Vaak aan het einde van de middag geeft Pascal veel rijlessen. Voor mij is de woensdag vaak de dag van kantoordagen in Sassenheim en/of Meppel. Wie weet zit het er snel weer in.

Wat meer wandelen
Wij hebben een jaar gehad dat wij eigenlijk elke dag ca. 30-45 minuten gingen lopen. Daar onze werkschema’s zo onregelmatig zijn, komt het er gewoon niet van. Wij proberen nu in ieder geval in het weekend er wat meer op uit te trekken en ook doordeweeks tussen de bedrijven door echt even een rondje te maken. Een frisse neus is toch wel heel belangrijk!

Anders koken = anders eten

Wij eten doordeweeks altijd ‘gezond’, maar of het ook echt gevarieerd is: nee. Een mooier antwoord kan ik niet geven. Pascal houdt van een lekker stukje vlees, groenten en aardappelen. Ik wil eigenlijk wel graag gevarieerder eten, maar gun mijzelf niet de aandacht en de tijd om hier voor de  supermarkt in te gaan en de ingrediënten bij elkaar te speuren.. Een keukenprinses ben ik helemaal niet en als het dan ook nog moet gebeuren na een lange intensieve werkdag, haak ik af.

Nieuwe keuken
Wel hebben wij met oud en nieuw uitgesproken dat wij in onze nieuwe keuken ook meer aandacht aan het warme eten wilden gaan besteden. Wij hebben een mooie Miele inductieplaat met alle mogelijke instellingen. Ook is er een prachtige Miele combisteamer. Ja, die moet je dan ook echt gaan gebruiken. Wij hebben de oplossing gevonden, in ieder geval om ander te leren omgaan met ons eten. “Hello Fresh”. Wij hadden al een paar van welkomstbonnen liggen die wij al van verschillende familieleden hadden gekregen. Ga het dan g
ewoon eens proberen? Nou inmiddels zitten wij in de derde week en eerlijk is eerlijk het is voor ons op dit moment een uitkomst.

De deurbel gaatPENA-maaltijdena
Op zondagavond gaat de deurbel, precies binnen de afgesproken tijd. Ja, je leest het goed op zondag. Wij hebben de keuze uit zondag of dinsdag. Tja, dan maar op zondagavond. De deurbel gaat en er staat een courier voor de deur met een gekoelde doos. Wij geven de lege doos van de week er voor mee retour en wij kunnen weer gezellig een ‘kerstpakketje’ uitpakken. Leuk om met, voor ons, wat minder bekende producten aan de slag te gaan. Wij krijgen de doos met ingrediënten voor 3×2 maaltijden. Je kunt er ook voor kiezen om 5 maaltijden te laten bezorgen en dan is er ook nog een vegetarische box. Maandag t/m woensdag zijn wij mooi in de weer met de Hello Fresh box en vanaf donderdag maken wij weer zelf ons prakkie!

Maaltijdsamenstelling
Wij hebben inmiddels twee weken maaltijden erop zitten. Tot op heden bestaan de maaltijden uit een vis, vlees en vegetarische maaltijd. Deze week gaan wij er weer een feestje van maken! De maaltijden deel ik op mijn Instagram account. Geniet je mee?

Werkbelevenissen
Het is zo fijn als je kunt schrijven als het goed gaat! Heerlijk. Wij hebben allebei in ons werk een uitdaging gevonden waar wij ons ei in kwijt kunnen. Pascal heeft vanaf deze maand weer een paar nieuwe leerlingen mogen verwelkomen. Ik blijf zo veel werk houden dat het soms gewoon ’te’ is. Ik heb altijd geleerd, waar ’te’ voor staat is niet goed. Wij zijn dan ook bezig met verdere uitbreiding in ondersteuning om zelf wat meer lucht en ruimte te krijgen.

De tijd die er in een dag zit, wordt voor het grootste gedeelte opgeslokt door werk. Ja, soms is het erg veel en moet je jezelf dwingen om een pas op de plaats te maken. Soms is het ook gewoon een heerlijke rollercoaster waar je je door mee moet laten voeren en elke keer weer even bewust moet blijven van wat je mee mag maken door de keuzes die wij samen hebben gemaakt. In februari staan er hele moooie ontwikkelingen op stapel, die wij dan graag delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *