Passie en Gedrevenheid

Eigen bedrijf

Hoe vaak krijg ik vanuit mijn omgeving niet de vraag: “Anita, waarom ben je toch voor jezelf gestart?” Waar komt je gedrevenheid vandaan? Waarom zoek je elke dag nieuwe uitdagingen? Je bent zo veel tijd met je werk bezig, het leven gaat al zo snel…

Voor mijzelf gestart

Ik zag kansen, die ik op dat moment binnen de muren van een bedrijf niet waar kon maken. Nu werk ik op mijn eigen manier, maak mijn eigen keuzes en maak keuzes met de inzet van mensen om te bouwen aan een concept waar ik voor wil staan. Ja, dat vraagt veel tijd, veel energie. Op dit moment in de ontwikkeling van het bedrijf maak ik ook de keuze om mijn privé weinig tijd te hebben. Al snel komt bij mij dan de vraag, wat is ‘privé tijd?’. Voor mij is dat tijd die je inzet in activiteiten waar je gelukkig van wordt. Nou dat is op dit moment in de ontwikkeling van het bedrijf Prosos. Waarbij het niet zonder de juiste mensen kan. Ik ben geen persoon die lang alleen wil werken. Ik zoek mensen met kennis en kunde om dat wat ik wil bereiken, te kunnen bereiken. Ik weet één ding, dat kan ik niet alleen!

Nieuwe uitdagingen vinden

Het is de aard van het beestje dat mijn koppie nooit van binnen rustig is. Als er rust is, dan is er weer ruimte voor iets nieuws. Zelf ben ik niet zo van uitstel, dus dat moet dan ook direct. Voor de mensen die dichtbij mij staan best wel eens lastig, maar ze zien wel dat ik dan op mijn best ben.

Gedrevenheid

Ja, waar komt het vandaan. Ik heb altijd heel veel plezier gehad in werken. Werken om iets neer te zetten, werken om mensen in je team te helpen ontwikkelen. Het bedrijf waar je voor werkt verder te laten groeien. Met mooie mensen om je heen kan je zelf ook verder groeien en ontwikkelen. Ik zat een paar weken geleden een documentaire van Marco Borsato te kijken en zijn uitspraak vergeet ik niet meer. Zo zie ik het ook:
IMG_9030 (1)

Ja, misschien ga je dan wel eens onderuit! Nou daar is nog nooit iemand slechter van geworden toch?

Het leven gaat snel…

Volgens mij halen wij alles uit ons leven! Wij zijn onwijs aan het genieten van onze bedrijven en bijbehorende activiteiten. Pascal heeft onwijs mooie mensen in de auto. Mensen die hij het autorijden mag leren, maar die hij ook vertrouwen mag geven, waarmee hij in gesprek mag om hen te helpen.

Zelf vind ik het fantastisch om klanten te assisteren. Aan de slag gaan met projecten van A-Z binnen een bedrijf. Ik vind het super belangrijk om collega’s om mij heen te hebben die er ook voor meer dan 100% voor willen gaan. Wij staan nog aan het begin van een geweldige reis. Dat vraagt van iedereen tijd en energie, anders redden wij het niet.

Ja, het leven gaat snel, maar daarom wil ik er ook alles uit halen.

Vakantieperiode

Er komt een periode van vakantie aan. Lang zijn wij aan het dubben geweest, gaan wij wel, gaan wij niet. Er was zelfs een vakantie geboekt die weer is gecancelled. Nu naar Intalië: rondreizen in een auto en niet weten of je de tijd en de ruimte hebt om je mail en je collega’s te woord te staan? Nee, daar ben ik nu niet aan toe. Het past even niet in het plaatje. Wel weet ik dat ondanks het thuisfront mij alle ruimte geeft voor Prosos ik wel enigszins naar alarmbellen moet luisteren. En de alarmbel was dit keer: ‘Ik wil er wel even tussen uit dit jaar, Aniet. Dus hoe je het regelt. Al is het maar een week’. Nou dat is gelukt en wij gaan er dus een weekje tussenuit. Met die ruimte dat ik daar wel de gelegenheid heb om mail en contact met het ’thuisfront’ te onderhouden. Mijn passie ligt ook in de vakantie niet stil! Ook heb ik onwijs veel vertrouwen in de collega’s die ik inzet voor Prosos dus dat maakt dan ook veel goed.

Ga jij nog wat leuks doen in de vakantieperiode?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *