Een terugblik op 2014 ~ samen zijn is fijn

PENA-terugblik2014Een terugblik op 2014 is voor ons geweldig om te schrijven. In 1 woord ‘wauw’ wat een fantastisch jaar was 2014.

  • Misschien komt het omdat wij zo blij zijn met de keuzes die wij gemaakt hebben om voor ons zelf te starten.
  • Misschien komt het omdat wij gewoon heel gelukkig zijn in het vernieuwde huis van onze dromen.
  • Misschien komt het omdat wij samen gewoon super happy zijn.
  • Misschien komt het omdat wij heel intens samen leven na de periode van ziek zijn, onzekerheid en bewuste keuzes die wij de laatste jaren gemaakt hebben.

Rijschool Pascal Holthuis

IMG_4683Pascal startte in augustus 2013. Eigenlijk een sprong in het diepe, maar wel heel bewust en overwogen. Het jaar 2014 was echt boven onze verwachtingen! Elke week mocht hij prachtige rijlessen verzorgen voor hele leuke en gezellige leerlingen. De toppunten zijn wel de geslaagde kandidaten. Om dat samen te vieren, is echt heel erg leuk! Uiteraard waren er ook uitdagingen zoals de gezakte leerlingen oppeppen om voor de tweede of derde keer (her)examen te doen. Of een schade in de zijkant van de auto omdat een mijnheer de auto over het hoofd zag! Een ongeluk zit in een klein hoekje; 15 min. voor een leerling een examen moest afleggen! Erg blij dat de leerling haar rijbewijs haalde en fijn dat alles inmiddels weer gerepareerd is. In januari komt de belettering weer terug op de auto.

PenA-RijschoolPascalHolthuisAdministratie in Flexpulse en Exact Online
Bij een rijschool blijft het niet alleen bij autorijden, ook is er veel werk aan de ‘achterkant’ uit te voeren. Denk aan de wekelijkse administratie. Gelukkig werkt Pascal met Flexpulse, een geweldige administratie systeem voor de rijschool. In het weekend dragen wij er zorg voor dat ook de financiële administratie sluitend is met behulp van Exact Online. Handig is de directe koppeling met ons administratiekantoor Verseput. Bij vragen of opmerkingen rondom BTW aangiftes etc. kan je direct met elkaar mee kijken. Ideaal!

 (Online) Marketing
Het opstellen van een (online) advertentie, een flyer, leuke attenties voor jarigen, Pasen, Sinterklaas en Kerst zijn leuk om te maken en te geven. Wij zijn er samen altijd mee bezig om het te maken. De reacties zijn altijd weer erg enthousiast! In de zomer van 2014 hebben wij een fotoshoot voor de rijschool laten maken. Nog steeds erg blij met het resultaat. Ook de website en social media activiteiten vragen de benodigde tijd en energie. Gelukkig zijn wij er samen mee bezig en dan kan je het ook goed ‘volhouden. De onderwerpen van de blogs, de berichten op Facebook en Twitter. Elke dag weer kan je nieuws op onze kanalen lezen. Heb jij nog leuke onderwerpen voor ons?

In 2015 gaan wij verder met de ervaringen die wij opgedaan hebben in 2014. Wij hebben ideeën waar wij de focus met de rijschool op gaan leggen en gaan kijken of wij onze ideeën ook kunnen gaan verwezenlijken.

Prosos

PenA-PrososOok al was ik per 1 mei 2013 gestart als deeltijd-ZZP’er heb ik in 2014 100% de keuze gemaakt om als zelfstandige aan de slag te gaan. Gelukkig heb ik mij dit jaar niet verveeld. Wat heb ik een werk mogen verzetten! Er zijn serieus periodes dit jaar volledig aan mij voorbij gegaan, omdat het zo druk was dat ik echt 6-7 dagen per week in de weer was voor de klanten van Prosos.

Uitbreiding
De eerste momenten van ‘uitbreiding’ waren er al sneller dan ik had mogen hopen…De samenwerking met Bee Allround, ICT aanbieding en Keesom Tekstontwerp zijn in het voorjaar van 2014 van start gegaan. Echt super fijn om te weten dat je terug kunt vallen op mensen met kennis en tijd. Zo kreeg Prosos de gelegenheid om verder te gaan bouwen aan de dienstverlening rondom online media. Eind van dit jaar zijn wij een stap verder en op dit moment zijn wij in gesprek om te kijken naar nieuwe samenwerkingsverbanden! Hoe gaaf is dat!

AboutMeTrots op mijn Prosos MINI
Hoe trots was ik, dat ik deze zomer mijn nieuwe Prosos MINI mocht ophalen bij de dealer!  Het wachten duurde echt onwijs lang, maar mijn eerste ritje was fantastisch. Hij rijdt geweldig en een droom is uitgekomen. Ik heb mijn eigen Prosos MINI. Nog nooit heb ik enige interesse in een auto gehad, maar een MINI… wauw!

Uitdagingen voor 2015
Prosos willen wij als concept verder met collega ondernemers in de markt gaan zetten. Niet alleen wensen wij samen te werken in de ‘Social Uitvoer’, maar wij zijn ook op zoek naar collega’s aan de voorkant zodat ik niet alleen aan de voorkant aan de slag ga voor ‘Social Advies’ en ‘Social Inspiratie’. Mooie trajecten op strategisch niveau aangaan en die volledig tot en met de uitvoer voor bedrijven te kunnen oppakken, dat is waar wij onze kwaliteiten graag voor inzetten. “Prosos staat voor een duurzame beleving!”

Service experience online
Per 1 januari gaat een nieuw initiatief Service experience online van start. Een initiatief waar Prosos bij betrokken is vanwege kennis op het gebied van facilitaire dienstverlening en (online)marketing om de producten in de markt te zetten. Wij kijken er erg naar uit om je te gaan ontmoeten!

Met de mogelijkheid van een paar prachtige nieuwe langdurige opdrachten die de komende weken van start gaan, zien wij het begin van 2015 positief tegemoet.

Andere keuzes maken
In 2014 hebben wij ook onze energie gegeven aan opdrachten die niet direct tot 100% opbrengsten qua geld hebben geleid. De inzet van tijd gaven wel veel energie en blijdschap. Ook niet onbelangrijk! Toch zijn wij ons wel bewust dat wij nog meer aandacht moeten hebben voor de keuzes die wij maken in vrijwilligerswerk en betaald werk. Daar mee bedoel ik dan niet het vrijwlligerswerk wat ik voor Make-A-Wish of Kinderhulp Dominicaanse Republiek uitvoer.

Samen zijn is fijn

PenA-samenzijnisfijnIk schrijf het heel vaak in berichten of in bijlagen bij foto’s. Ik ben onwijs blij met Pascal. Wij hebben het samen erg fijn en het lijkt wel eens dat het alleen maar hechter wordt. Wij delen lief en leed en werken samen keihard voor alles wat wij nu hebben staan. In het najaar van 2011 hadden wij de keuze gemaakt om aan de slag te gaan in ons huis. Net voor wij de handtekening voor de keuken plaatsen, verliep in de periode van 2011-2013 ons leventje iets anders dan gepland.

2011-2013
Zo moesten wij na een periode van ziek zijn weer opkrabbelen (2011-2012), verloor Pascal zijn baan (2012), ging naar school en startte zijn eigen rijschool (2012-2013). Ook moesten wij de meest moeilijke keuze van ons leven maken. Wij kozen ervoor om samen verder ons leven te gaan leven ipv overleven in een wereld die niet bij ons bleek te passen (2012). Deze keuze vroeg ook tijd om alles een plaatsje te geven…

2014
In 2013 en in 2014 bewust de keuze gemaakt om minimaal op vakantie te gaan. Met net twee opgestarte bedrijven valt het eenvoudigweg nog niet te plannen. Een weekje zomervakantie is wat wij ons dit jaar hebben gegund. Ook wilden wij de mogelijkheden open houden om eind 2014 onze dromen rondom ons huis uit te gaan voeren. Hoe gaaf is het dan om nu op de bank te zitten in ons vernieuwde huis! Echt fantastisch.

Verbouwing
Wat is er een werk verricht! Gewoon echt alles nieuw. Wij hebben vloerverwarming en een prachtige vloer gekregen. Alle wanden zijn gespachteld. Er is een nieuwe meterkast en een prachtige keuken met Miele apparatuur geplaatst. Een prachtig toilet en mooie opgeknapte halletjes maken het helemaal af. In ca. negen weken tijd is al het werk verzorgd! Wat een strakke planning. Gelukkig konden wij veel werk uitbesteden, want dat pastte gewoon niet volledig in onze werkschema’s. Naast dat Pascal veel moest rijden heeft hij ook veel meegeholpen. Iets wat in je genen zit, haal je niet zo maar weg. Ook hebben wij de inzet van onze familie als zeer waardevol ervaren: verhuizen, breken en schilderen! Dank jullie wel.

Eindresultaat van 2014

Wij zijn super blij met het eindresultaat van het jaar 2014. Niet alleen omdat de bedrijven goed gaan en omdat wij een prachtig vernieuwd huis hebben. Nog belangrijker: onze gezondheid heeft het fantastisch gedaan. Het mooiste compliment kreeg ik ca. 2 weken geleden van onze longarts: ‘je longen zijn nog nooit zo schoon geweest, ga zo door; maar let op niet overmoedig worden’. Daarom heben wij in de laatste week van 2014 een paar dagen verlof opgenomen!

Wij zitten nu samen op de bank op oudejaarsavond 2014 en genieten van ‘Samen zijn is fijn’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *