Waarom is maandag zo’n rare dag?

Zondagavond, ik zit achter mijn computer en ben mij aan het voorbereiden op mijn nieuwe week. In alle rust lekker alles op orde brengen en weten wat de nieuwe week mij in ieder geval in de basis gaat brengen. Ik hoor om mij heen vaak mensen klagen over de maandag: ‘Maandag is de slechtste week van de week’, ‘Ik haat maandagen’, ‘Waarom start de week niet op dinsdag?’ etc.

Maandag een gekke dag?

Ik heb dat echt nooit gekend! Ik heb geen verschil in dagen en elke dagen is voor mij een uitdaging om er weer iets leuks van te maken. De uitdagingen liggen hoger dan waar ik bij kan en ik wil gewoon genieten van waar ik samen met een team prachtige mensen voor aan het werk ben. Toch knaagt er vaker iets op de maandagochtend als ik om 7:15 uur op kantoor aankom en ik weet wat mij deze dag gaat brengen. Wil je weten waarom?


1. Maandag is voor mij een mega hectische dag: iedereen wil iets weten om lekker aan de slag te kunnen … vaak (nog) van mij.
2. Veel updates en vragen die ‘vandaag’ nog af moeten … veel vragen starten (nog) … bij mij.
3. Alle acties die verdeeld mogen worden en waar uitleg bij gewenst is … vaak (nog) … door mij.

Aan het einde van de dag… is het gekkenhuis op mijn bureau met briefjes. Zijn mijn eigen acties nog niet verwerkt in Yanomo (projectmanagementsysteem) en probeer ik iedereen met een gerust gevoel naar huis te laten gaan.

Waar ben ik dan?

…even onderop de stapel. Ik ga vanavond in alle rust weer verder. Het is dan maandagavond 17:30-18:00 uur. Als de deur van kantoor op slot gaat. Er mag gesport worden, plezier gemaakt worden of misschien wacht het vrijwilligerswerk wel.

Ik rijd naar huis. Eet mijn overheerlijke Hello Fresh Maaltijd, samen met Pascal. Want dat eten wij heerlijk op de maandag! En dan? Dan pak ik mijn laptop en zorg dat ik, op wat avondtelefoontjes na, mijn werk voor dinsdag ga voorbereiden en eigelijk mijn to-do’s van de maandag “effe” afhandel. Want de maandagavond is echt lang hoor! En eigenlijk…. terwijl ik zo aan het typen ben, is dat we van geluk mogen spreken dat we iedere maandag weer mogen meemaken. En dat is iets waar vele niet bij stilstaan. Het was toch eigenlijk helemaal geen gekke dag… die maandag…

***

Zie de maandag als het zonnetje van de week

Wat te doen op zondagavond?

Stel op zondagavond je doelen op voor de komende week (gezondheid/beweging/werk/studie). Het is een feit dat als je je ’s avonds ‘nuttig’ maakt dat je meer motivatie hebt voor de volgende dag. Als je de zondagavond hier gewoon ook voor gebruikt dan lijkt de maandag op elke andere dag.

Gaat je wekker? Spring uit je bed!

Zorg er dus voor dat je op tijd op staat en je rustig je ochtend door kunt brengen. Snoozen van je wekker maakt sloom en uiteindelijk met je met een sprint naar je werk en daar wordt niemand gelukkig van.

Doe mij een lol en klaar niet zo veel…

Mensen klagen over van alles. Hun lichaam, hun werk, hun relatie, hun leven. Mensen blijven klagen maar doen er vervolgens niets aan. Mijn tip aan jullie: Probeer zo min mogelijk te klagen en vind een oplossing voor je uitdaging. Met klagen bereik je namelijk niets positiefs en zal je je voor altijd in die negatieve sleur begeven. Uiteraard is het niet zo dat je nooit even mag mopperen of zeuren, want dat lucht zeker wel op! Ik kan dat echt wel hoor, maar dan gaat er een knop om en ga ik weer verder. Even diep ademhalen en hoppa.

Wanneer je op een Maandag zegt tegen jezelf: ‘Bah ik haat maandagen, kun je jezelf voeden met een positieve gedachte en zeg je tegen jezelf: ‘Wat fijn dat het weer maandag is, Ik ga deze week mijn uiterste best doen om het beste uit mezelf te halen’. Dit zorgt al meteen voor een veel positievere instelling van jezelf! Probeer het eens uit met de dagelijkse negatieve dingen waar je over klaagt. Probeer er eens met een positieve blik naar te kijken! Ik ben benieuwd hoe jij dat doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *