Wat… als… dan…

PenA-wat-als-dan
Wat brengt een eigen bedrijf?

Onze familie hoor ik vaak denken en/of zeggen. De onzekerheid die jullie beiden hebben gezocht in de start van eigen bedrijven willen jullie dat echt wel? Ik denk eigenlijk nooit echt na wat het antwoord zou zijn. Het jaar 2011-2012 heeft mij erg veranderd hoe ik in het leven sta. Een paar jaar geleden keek ik altijd een paar jaar vooruit. Ik dacht mijn leven te kunnen plannen en te structureren. Een lieve man (die heb ik!), een mooi huis (dat heb ik zeker!) en een gezin met misschien wel een lieve Labradoodle (nee, dat niet). Ondanks dat ik wist dat mij gezondheid niet altijd stabiel is, ondanks dat ik weet dat je leven nooit loopt zoals je denkt, was ik daar toch altijd wel erg mee bezig. Wat… als… dan….

Wat als dan

Toch ben ik er inmiddels achter dat de woorden: “Wat… als… dan…”  niets zeggen. Uiteraard is het goed om een “visie” te hebben en weten wat je wilt bereiken, maar hoe de weg loopt is niet het belangrijkste. Het gaat om hoe je die weg bewandelt. De ene dag pak je bergschoenen omdat je de berg op wilt klimmen en de volgende keer pak je de slee omdat je naar beneden kunt roetsjen met de wind in je rug! Soms zijn er ook dagen die volgens een afgezette route lopen, maar er zijn ook dagen dat je niet eens meer weet hoe je in het doolhof van straatjes je eindbestemming kunt bereiken. Stiekem mopper ik wel eens op deze dagen van dwalen en zoeken, maar eigenlijk zijn dit wel de dagen waar ik mega uitgedaagd word en waar ik kansen krijg om opnieuw keuzes te maken. Dus hoe zo “Wat… als… dan…” welke schoenen haal ik morgen uit de kast?

Hoe?

Vorige maand had ik nog een ‘blogkopje’ werk en prive, nou deze maand is dat niet echt nodig. Het verschil tussen de zondag en de vrijdag heb ik deze maand niet echt gekend. Wij zijn met ons Prosos-team deze maand echt veel aan het werk geweest. Er zijn heel wat stapels werk verricht. Of het nou ging om het opleveren van websites, het opzetten van nieuwe social acties voor klanten of het begeleiden van events of concepten! Te leuk en te gevarieerd. Ook bracht de stapel aan werkzaamheden toch wel veel denkstof. Niet eens zo zeer “Wat… als… dan…” maar wel om een antwoord te geven op: “Hoe brengen wij Prosos naar een volgend level?’. Daar zijn wij toch stiekem best wel aan toe? Gelukkig heb ik fantastische collega’s waarmee wij samen kunnen groeien! Dit gaat misschien nog wel sneller gebeuren dan gedacht!

Ontspanning

Hello Fresh
Gelukkig vullen Pascal en ik elkaar volledig aan. Als ik minder tijd heb, dan regelt hij alles in en om het huis. Het gaat met de rijschool super goed en maakt ook langere dagen. Gelukkig ben ik dan weer in de mogelijkheid om ’s avonds een gezonde maaltijd te bereiden. Wij willen onze verse maaltijden van @HelloFresh echt volhouden. Dus dat vraagt gewoon wat tijd rondom de avondmaaltijd.

Sporten
Het sporten is een ramp. Wij gingen altijd op maandagvond en woensdagavond spinnen, maar dat lukt ons gewoon op dit moment niet. De dagen zijn lang. Het past gewoon even niet in onze schema’s. Wij kiezen er wel voor om elke dag (vroeg, midden op de dag of avond) minimaal 30-45 min. te wandelen. Dus elke week zitten wij gemiddeld op 4-5 uur!

Kink in de kabel
Een uitdaging is om weer wat eigen tijd in te gaan plannen. Er is nu elke dag en/of avond wel wat aan de hand. De maand februari hebben wij ook nog mega Internetproblemen thuis gehad. De kink in de kabel is buiten gevonden en opgelost! Wij waren wel wat stappen verder:
– 2 nieuwe Horizon Boxen
– 7 monteurs (binnen, buiten, experts etc etc)
Gelukkig kunnen wij op dit moment weer lekker werken. Ook als er vier computers draaien op onze kabels hebben wij internet. Nu nog bedenken hoe wij deze zomer ook buiten aan de slag kunnen. Moeten wij kabels naar buiten gaan leggen, of kunnen wij toch wat verzinnen voor ons WIFI bereik? Heb jij voor mij het antwoord?

Op naar ‘Maart roert zijn staart

Wij zitten inmiddels al in de helft van maart 2015. Wij weten inmiddels dat de maand maart een fantastische start heeft! Uiteraard delen wij dat graag eind van deze maand. Ben jij al een benieuwd… wat… als… dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *