Wat voel ik mij rijk na dit bizarre jaar

Twee weken voor kerst. Wat zit ik anders in de ‘race’ dan hoe ik mij vorig jaar voelde. (Grappig als je de Formule 1 op de achtergrond hoort, terwijl ik aan het schrijven ben). Ik weet nog dat ik een keer uit het westen op vrijdag terugkwam op kantoor en ik dacht. Is dit mijn bedrijf? … wil ik dit wel? Alle tijd die ik aan mijn werk geef, doe ik met zo bizar veel energie, plezier en passie, maar wat als je dat kwijt aan het raken bent? Ik kon er zelf niet achter komen waar dat aan lag en wat er met mij gebeurde. De mensen die dicht bij mij stonden op het werk, raakten de juiste snaar bij mij blijkbaar niet en thuis was ik mij voor mijn naasten aan het afsluiten, want dan ging het gesprek er ook niet over…

Maaaarrrrr wij hebben een cadeautje over gehouden aan dit bizarre jaar!

Van onbewuste groei – naar een bewuste ontwikkeling van het bedrijf

De groei met mijn bedrijf was de afgelopen jaren mij overkomen en niet vanuit een plan ontstaan. Wij hadden niet eens tijd om een plan te schrijven (in ons hoofd) omdat het zo druk was. De klanten klopten op onze deur en wij gingen mee in de kansen en uitdagingen die voor lagen. Het leek te mooi om waar te zijn… wat het uiteindelijk ook was. Met de huidige teamsamenstelling konden wij het werk super goed aan, maar door de hectiek was er te weinig tijd om te bouwen aan het team en het bedrijf. De collega’s, die hier hun steentje aan konden bijdragen, voelden zich niet thuis in die rol. Eerlijk gezegd wil ik niet te lang stil zijn bij deze tijd. Er is zo veel gebeurd dit jaar, dat dit eerlijk gezegd weer zo ver weg lijkt. Als ik terugkijk, kijk ik terug op een leerschool met mensen, die op hun beurt geholpen hebben zo ver in hun vermogen lag.

Een bizar jaar

Toen in maart corona een bizarre impact had op ons bedrijf, ben ik mij af gaan vragen of het mogelijk zou zijn het bedrijf te redden. Ik ben een hele behoudende en voorzichtige ondernemer, maar toch. Het moet allemaal wel blijven kloppen. Daarnaast was de twijfel van 2019 niet uit het systeem en die borrelde nog best wel na. Mijn vader werd in deze periode ook nog eens ernstig ziek, en ik kan nog wel even doorgaan wat er nog meer in maart-mei gebeurde. Alles kwam tegelijk. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik niet voor een gat te vangen ben en ontstaat er een bepaalde oerkracht, maar toch…

We gingen de eerste maanden op in actie-reactie om maar weer nieuwe opdrachten te mogen ontvangen. Wat voor mij enorm waardevol is geweest, is dat wij niet stil hebben gezeten. Allemaal (op afwezige collega’s na) hebben dagelijks meegewerkt om het met elkaar te redden. Een lange tijd op afstand, maar ook op kantoor was de energie oprecht voelbaar. Onze energie van bijvoorbeeld de filmpjes, die wij maakten, gaven wel de power aan relaties om bij ons diensten af te nemen. Door de vele webinars, die ik het afgelopen jaar heb gegeven, heb ik prachtige klanten mogen verwelkomen. Wat een gaaf gevoel gaf dat! ๐ŸŽ‰

Tekentafel

Ook zijn wij terug naar de tekentafel โœ๏ธ gegaan. Met externe hulp zijn wij na de zomer aan de slag gegaan met de plannen voor 2021. Zo wisten wij dat waar wij mee bezig waren klopte, maar dat de uitstraling van ons bedrijf hier totaal niet bij matchte. Dat was de stap dit najaar. We zijn gestart met businesscoaching, zowel voor mij als ondernemer, maar ook voor ons als team. Zo konden wij woorden en beelden bij de toekomst doorvertalen naar “ons” bedrijf. Het cadeautje van dit jaar is dat ik met prachtige dames samenwerk in GroeiLAB! door deze dames ben ik bewuster naar mijzelf gaan kijken. Er was ruimte voor mijn ondernemerschap in relatie met de ontwikkeling die ik als mens heel graag wilde gaan doormaken en mij als persoon in het Prosos team. ๐Ÿ™

Zomerperiode

We zijn zelf einde van de zomer dagen met elkaar aan de slag gegaan met het uitwerken van onze OBJECTIVE: “Prosos staat bekend als de partner voor de versnelling van groei. Wij hebben onze doelstellingen en bijbehorende acties opgesteld. Ook een hele goede actie is geweest, dat wij de kernwaarden van Prosos gematcht hebben met die van mijzelf. Zo blijf ik mijzelf ’thuis voelen’ in mijn eigen bedrijf. Ambitieus, Resultaatgericht en Vertrouwen. Het voelt dan zo fijn, dat kan ik je niet uitleggen.

De planvorming was best een lange weg en met extra versterking brachten wij langzaam alles tot leven. Er ontstond een beeld bij het logo, de kleurstelling, de teksten en uiteraard de passende (bewegende) beelden. Als je dan alles bij elkaar ziet, dan kan je niet anders zeggen als dat het KLOPT. Bij de vertaling naar o.a. de website zie je dat gaat bruisen. Gewoon een kriebel in mijn buik gaf dit. Heel bijzonder is dat wij allemaal onze rol hebben gepakt en allemaal hebben gekeken hoe wij kunnen helpen vanuit onze kracht en kwaliteiten.

Eigen ontwikkeling

Zelf heb ik mega stappen mogen doorlopen. Mijn Miracle morning routine is een dagroutine geworden, die ik over de dag verdeel (haha). Ik schrijf twee keer per dag in een 7 minuten dagboek (echt een aanrader!) Ik heb dit jaar al veel mensen geรฏnspireerd om het dagboek te gebruiken. Daar wij eigenlijk alleen maar thuis leven, zorgen wij ervoor dat de voeding goed op orde is. Het sporten is een hele tijd een super strakke planning geweest, maar daar komt dan wel een beetje de klad in als het werk weer toeneemt. Ik blijf hier echt op letten. Ik beloof het. Gelukkig zit het wandelen er nog steeds heerlijk in, spinning doe ik vanuit huis (minde routine, maar ik doe mijn best). Ik kijk wel uit naar het voorjaar dat wij lekker weer naar buiten kunnen om te wielrennen! Wat was dat deze zomer een feestje. Heerlijk samen op zondag op de fiets. Ik geniet van het schrijven, al is mijn eigen boek op een laag pitje komen te staan. Hier wil ik wel oprecht een volgende stap in gaan maken, maar dat vraagt discipline en een planning voor mijzelf ipv alleen aan mijn bedrijf ๐Ÿ‘ . Dat gaat denk ik niet veranderen ๐Ÿค—. Ik heb zowel zakelijk als privรฉ een verhaal waarbij ik van mening ben dat je hier veel aan kunt hebben als ik dit op papier zet.

 

Balans ~ Stappen en vergelijkingen

Wauw wat zijn er een stappen gezet. Bizar hoeveel verschillende emoties mij hebben geraakt dit jaar. Zo veel verdriet om mijn vader en de zaak, zo veel opluchting toen het zowel bij mijn vader als de zaak stap voor stap beter ging. Ook weer teleurstelling en onrustย als het toch even een terugslag gaf op beide fronten en soms op de een meer dan de ander. Zoveel dankbaarheid met de hechtere band zowel met mijn ouders als met mijn team. Iets met balans? Wie had dat gedacht toen 17 maart alles op slot ging.

Wat is ‘balans โš–๏ธ’ ? Misschien heb ik het wel bereikt, want ik teken voor mijn gevoel in het hier en nu. Het geeft mij een super fijn gevoel. Ik wens je onwijs mooie feestdagen met je naasten. Wij vieren het op ‘afstand-maar zo dichtbij’ met onze families, maar dat wordt 200% super gezellig. Mijn ouders waren in november 45 jaar getrouwd en met een gaaf online-moordspel en een heerlijk diner vierden wij het op afstand met een laptop op de tafel. Het is maar net wat je er zelf van WILT maken! Zo is het toch met alles?๐Ÿ’

Bron foto: bezoek New York 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *